Ledig tjänst som Diakon i Hyssna församling

Det finns en levande församling i Hyssna som nu söker dig som är diakon. I pastoratet ingår också Sätila församling. Det finns fyra vackra kyrkor i pastoratet: Hyssna, Hyssna gamla kyrka, Sätila och Ubbhults kapell. Vi finns ungefär 40 km från Göteborg och knappt 20 km från Kinna. Många människor flyttar hit och det byggs mycket nytt i pastoratet. Samtidigt finns det många unga som väljer att bo kvar efter utbildningen. Det är en kyrksam bygd och i Hyssna finns många unga familjer som träffas i gudstjänsten. Tillsammans i Sätila pastorat är du med i ett arbetslag på 19 personer och du har en diakonkollega i Sätila församling. Du har ditt kontor i Hyssna församlingshem.
Tjänsten innebär gudstjänstliv och vardagsliv utifrån ditt uppdrag som diakon. I tjänsten arbetar du brett med samtal, besök, vuxengrupper och äldre. Arbetet i Hyssna är härligt varierat och församlingen har ett fint samarbete med äldreboendet i byn. I Ubbhult finns Café Andrummet, en mötesplats för vuxna, där diakonen leder. Diakonen är en naturlig medarbetare i arbetslaget
Det är bra om du är förtrogen med sociala medier.
Vi hoppas också att du vill vara med och utveckla det diakonala arbetet och att du är sugen på att vara ”en spindel i nätet” i nya frivilligledda verksamhetsformer. Du behöver ha körkort och tillgång till bil. Fråga gärna om boende.

Ring gärna och prata med
Komminister Johan Danz 0301-17751

Här ser du vår sökprofil. Känner du ingen dig?