Trettondedag Jul

Till helgen firar vi Julens andra huvuddag: Trettondedag Jul. Dagen heter också med ett fint ord ”Epifania”, och handlar om hur Gud visar sin härlighet, i sin Son Jesus Kristus. Bibelläsningen ur Matteus 2 berättar om hur Herren leder de vise männen som med till Jesus Kristus. Den här helgen är en påminnelse för oss om hur Gud längtar efter att du och jag ska finna Hans Son och få ta emot det eviga livet från Honom. På söndagen fortsätter budskapet om hur Gud visar sig för oss, genom att vi läser om Jesu dop, där Fadern säger: ”Detta är min älskade Son, han är min utvalde”. Därför får vi också samlas till gudstjänst för att upptäcka kraften och djupet i Guds stora räddningsplan för den här världen, att rädda oss genom tron på Jesus Kristus.

I Sätila är det Familjegudstjänst den 6 januari kl 16:00 Julmusikalen ”En stjärna lyser så klar” framförs av Sätila församlings barn-och ungdomar och Åsnanz orkester. Kyrkomusiker: Seth-Reino Ekström och Christina Zetterberg. Julfest efteråt i församlingshemmet med dans kring granen. Präst: Markus Wallgren.
I Hyssna Kyrka är det Trettondedagsgudstjänst i jazzton den 6 januari kl 17:00. ”Guds härlighet i Kristus” med ackompanjemang av sång, trombon, gitarr, bas och piano. Marie Englund Hyllstam. Präst: Johan Danz.

På söndag, den 7 januari, är det mässa i Sätila Kyrka kl 10:00. Präst vid den gudstjänsten är Anders Reinholdsson. I Hyssna Kyrka är det gudstjänst kl 10:00. Präst är Johan Danz. I Ubbhults kapell är det gudstjänst kl 16:00. Präst vid den gudstjänsten är Johan Danz.